Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Τελικά ποιος νίκησε στις Βρυξέλλες; #ThisIsACoup

Ήρθε η ώρα να κάνουμε άλλον έναν απολογισμό και να δούμε κάποιες αλήθειες, τι ισχύει πραγματικά ώστε να μετρήσουμε τις απώλειες μας. Και αυτό είναι όντως εφικτό.

Πριν ξεκινήσουμε τον απολογισμό της τελευταίας μάχης που έδωσε ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, ας ξεκινήσουμε με μερικά δεδομένα.

Και ξεκινάμε με τα ακόλουθα δεδομένα γιατί λόγω του πανικού που εξαπλώνεται άνευ λόγου και αιτίας ανάμεσα μας, είναι αδύνατο να δούμε κάποιες στρατηγικές που έχουν δρομολογηθεί από όλες τις μεριές αλλά κυρίως αποκτάμε λάθος στάση προς την ελληνική κοινωνία.

Ποια είναι τα δεδομένα;

Αγαπητέ αναγνώστη,

Ηρεμία για καθαρό μυαλό

Πρώτα απ' όλα πρέπει να διώξεις τον πανικό από μέσα σου είτε έχεις δίκιο, είτε δεν έχεις. Και είμαι σίγουρος ότι έχεις. Διατηρώντας όμως τον πανικό γίνεσαι ευάλωτο υποψήφιο θύμα ακραίων παρατάξεων και συμπεριφορών. Είτε της ακροδεξιάς, είτε της ακροαριστεράς, είτε της άτακτης φυγής της χώρας, είτε της άβουλης αποδοχής ακραίων μέτρων.

Μην περιμένεις κάποιον από μηχανή θεό

Είμαστε όλοι οικτρά απογοητευμένοι από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μα όλες; Αυτό μας δημιουργεί μια προκατάληψη, έναν άσχημο φόβο και μια καταστροφική απογοήτευση προς την υπάρχουσα κυβέρνηση και την οποιαδήποτε ακολουθήσει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση είναι ίδια με τις προηγούμενες. Προς το παρόν έχει αποδειχθεί ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση και θα το δεις παρακάτω...

Αυτή η αίσθηση της σαπίλας του πολιτικού μας συστήματος έχει προκαλέσει ένα αίσθημα της αναμονής του απομηχανής θεού. Ότι θα έρθει δηλαδή κάποιος, και εν μια νυκτή θα μας σώσει από αυτό το λούκι.

Πότε έχει συμβεί αυτό ξανά στην ιστορία;
Ποτέ. Ακόμα και οι 300 οδηγήθηκαν σε έναν πολύ αιματηρό αγώνα, όπου παρά την επιτυχία τους ητήθηκαν με την προδοσία του Εφιάλτη (σκέψου σήμερα ότι έχουμε εκατοντάδες εφιάλτες). Η θυσία όμως των τριακοσίων έκοψε το ηθικό των Περσών όπου μετά οι Έλληνες ενωμένοι τους εξαφάνισαν. Ακόμα και το 1821 είχαμε δεκαετίες εξεγέρσεων, όπου αν θυμάσαι καλά το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν οι εχθροί, αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Έλληνα, η διχόνοια. Ακόμη και το 1940, μετά από έτη μαχών με Γερμανούς, Ιταλούς, Βούλγαρους, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτό τον τόπο ήταν η διχόνοια μας. Εκεί χυνόταν το περισσότερο αίμα.

Συμπέρασμα: Ας μάθουμε από την ιστορία μας, και τουλάχιστον τώρα να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας. Όσο απελπισμένοι και να είμαστε, πρέπει να δράσουμε συλλογικά την κατάλληλη στιγμή, και όχι με πίεση τρίτων, ή με το πιστόλι στον κρόταφο ;-)

Είμαστε σε ένα πολύ άσχημο λούκι

Όσο και να το λέμε, το ότι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις είχαμε καταστροφικές πολιτικές για την χώρα και τους πολίτες, δεν πρόκειται να το συνειδητοποιήσουμε. Γιατί κανείς μας δεν μπορεί να συλλογιστεί το πόσο μεγάλη αφαίμαξη έχει γίνει σε αυτή τη χώρα.

Δις που στέλνουν οι δανειστές εδώ και πολλά χρόνια, ΔΕΝ πάνε στο λαό και τις επιχειρήσεις, αλλά αυτοί που τα κλέβουν, τα πηγαίνουν ξανά πίσω στα ταμεία των ίδιων των δανειστών. Άρα από το μηδέν ο Έλληνας πολίτης και τα παιδιά του χρωστάει στους δανειστές.

Αυτοί λοιπόν οι Εφιάλτες, εδώ στην Ελλάδα, έχουν κολλήσει σαν βδέλλες στην Υγεία, την Παιδεία και την Οικονομία αυτής της χώρας. Έτσι έχουμε μια χαοτική κατάσταση στα νοσοκομεία, ανύπαρκτη παιδεία και τράπεζες οι οποίες είναι τα σύγχρονα άρματα που καταπατούν το έδαφος μας!

Έχοντας λοιπόν στο μυαλό σου και πολλά άλλα που δεν χωράνε εδώ για να τα γράψω, σκέψου ότι σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση στη χώρα μας από τη μια στιγμή στην άλλη.


Τι έγινε τελικά στις Βρυξέλλες;

Ας αναφέρουμε και για τις Βρυξέλλες, μόνο τα δεδομένα και όχι υποθέσεις

Η μάχη ενός πρωθυπουργού

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ και για 17 ώρες είχαμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος μετά από ένα δημοψήφισμα, πήγε στους Εταίρους και τους ζήτησε μια καλύτερη συμφωνία. Πήγε να μιλήσει με τα μεγαλύτερα καθάρματα στον πλανήτη που σε συνεργασία με τους εθνοπροδότες μας, επί δεκαετίες καταστρέφουν την Ελλάδα μας; Τι περιμένετε λοιπόν από αυτούς; Να μας λυπηθούν και να μας αφουγκραστούν;

Τι αφορά λοιπόν αυτή η συμφωνία; Αυτό που λέμε τρίτο "μνημόνιο" αφορά την τελευταία σχέση της χώρας μας με τις ευρωπαϊκές χώρες. Και είναι σίγουρο ότι είναι η τελευταία γιατί πολύ απλά, αν πάει καλά, τότε μεν δεν θα υπάρξει επομένη σχέση ή πολύ απλά η Ευρωζώνη θα αλλάξει στάση δανεισμού προς την Ελλάδα και όλες τις χώρες (με αποτέλεσμα να μην υπογράφονται κι άλλες κακοήθεις σχέσεις οικονομικού δανεισμού), και στο ενδεχόμενο που δεν πάει καθόλου καλά, τότε έρχεται η λύση της τακτικής (και όχι πανικόβλητης άτακτης) εξόδου της Ελλάδας μας.

Αυτό που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το τελεσίγραφο Γιούνκερ. Γιατί αν το διαβάσουμε πολύ καλά, είναι Αντιπρόταση πάνω στο τελεσίγραφο. Περιλαμβάνει δηλαδή τα μέτρα αλλά με εντελώς διαφορετικούς όρους. Κάτι το οποίο συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία. Δηλαδή ένας πρωθυπουργός κράτους μέλους να ζητάει τους δικούς του όρους.

Και οι όροι είναι οι εξής.

1. Κούρεμα του χρέους, όπου δεν είχε ποτέ απαιτηθεί από κανέναν προηγούμενο Έλληνα πολιτικό.


Όπως επίσης και από ότι θυμάστε, η 1η ανακοίνωση για κούρεμα χρέους, και ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αναφέρθηκε από το ΔΝΤ λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα! Πότε άλλοτε είχαν ακουστεί αυτά τα πράγματα ξανά;

(βλ εδώ kathimerini.gr)


2. Καθιέρωση Αναπτυξιακού προγράμματος. Το οποίο και θα το φροντίσει το νέο υπό σύσταση ταμείο. Για αυτό το ταμείο δόθηκε ολονύχτια μάχη ώστε να μην έχει έδρα τη Γερμανία και τον έλεγχο της τράπεζας του Σόιμπλε.

Με όλη αυτή τη λέρα στα δημόσια ταμεία, με όλα αυτά που μαθαίνουμε περί γιγάντιες μίζες στελεχών, εμβάσματα στο εξωτερικό κοκ, τι θα μπορούσε να είναι πιο ιδανικό από ένα τέτοιο ταμείο Θεσμό για τα ελληνικά δεδομένα; Τι άλλο θα μπορούσε να σώσει τη χώρα μας από ένα φορέα ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλο αυτόν το καθαρισμό;

Ένα ταμείο ανάπτυξης με ελληνική διοίκηση όπου θα περνάει από την ελληνική βουλή! Και παρόλα αυτά ακόμη τρέχουμε και φωνάζουμε σαν παλαβοί για το τρίτο μνημόνιο.

3. Αποφυγή του άτακτου Grexit. Έχετε υπολογίσει τι είναι αυτό; Και ποιος δεν θέλει τη δραχμή; Μπορεί ένας Έλληνας πολίτης να πει ότι με τη δραχμή ήμασταν χειρότερα; Πέρα από την απελπισία που όλους μας κυνηγάει, έχετε σκεφτεί όμως μια άτακτη έξοδο στην ελληνική δραχμή; Κάτω υπό ποιες συνθήκες των τραπεζών μας; Που ο τελευταίος χρυσός μας έχει όλος μεταφερθεί στο εξωτερικό επι εποχή Σημίτη; Κάτω υπό ποια διοίκηση; Από το Λαφαζάνη που δεν ήξερε καν ότι οι μηχανές παραγωγής της τελευταίας δραχμής έχουν μεταφερθεί στο μουσείο και δεν βρίσκονται στο νομισματοκοπείο; Ζύγισε τα λίγο και θα καταλάβεις.

Ας συλλογιστούμε αυτά τα τρία πολύ καλά και ας κάνουμε μια σύνοψη της υφιστάμενης κατάστασης έτσι ώστε να δούμε ΠΩΣ στο καλό πρέπει να δράσουμε;


Που πάμε τώρα;

Η χώρα είχε παραδοθεί στους εταίρους δανειστές 

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υπογράψει όλο το πακέτο δανείων που είχαν παραλάβει το οποίο πολύ απλά δέσμευε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό για τις επόμενες δεκαετίες. Με οικονομική κατοχή η ολιγαρχία της βόρειας Ευρώπης αποφάσιζε έμμεσα για την κυβέρνηση μας.

Άρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ μπορεί να κάνει διαγραφή του μνημονίου με ένα νόμο. Γιατί η κυβέρνηση που παρέλαβε είναι παραδομένη (για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του μπορεί μόνο μέσα από καλοήθης συμφωνίες ή τακτική έξοδο).

Είχε δύο λύσεις:
Α) Να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη άτακτα με πανικό και χάος όπως είπαμε πριν ή
Β) να επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία (μνημόνιο, Πύρρειος νίκη) όπου με αδιαμφησβήτητες απώλειες θα έπαιρνε μια καλύτερη θέση μάχης ώστε να επιδιώξει τις πολιτικές του υποσχέσεις. Και επανέρχομαι: Δεν αλλάζουν οι καταστάσεις μέσα σε μια νύχτα.

Η έξοδος μας, αν απαιτηθεί θα γίνει με τάξη και έξυπνες τακτικές.

Το μελίσσι που βουίζει

Θυμάστε μια περασμένη εποχή που πήγαινε ο συνταξιούχος να πάρει την σύνταξη του και έλεγε "άντε να δω σήμερα πόσο θα μου κόψουνε...". Και πήγαινε στην τράπεζα και έβλεπε να του έχουν κοπεί άλλα 40€... Απροειδοποίητα, χωρίς κανείς να του έχει πει κάτι.

Γιατί την ίδια στιγμή που ψηφίζονταν αυτοί οι νόμοι, κάτι περίεργο συνέβαινε στη χώρα, διαδηλώσεις με καταστροφές από αναρχικούς, η επιδημία του έμπολα, η απόδραση του Ξηρού και των τρομοκρατών και πολλά άλλα. Την ημέρα δηλαδή που ψηφιζόταν κάθε φορά ένας νόμος όπως πχ η μείωση της σύνταξης, την ίδια μέρα ΟΛΑ τα κανάλια έδειχναν τον Ξηρό πχ.

Για να μην μιλήσω για τον Σιμήτη, όπου όλη η Ελλάδα έβλεπε το "πιάσιμο" της 17 Νοέμβρη ενώ παράλληλα ο Σημίτης παρέδιδε τη χώρα μέσω οικονομικής αποικίας, στέλνοντας τον τελευταίο χρυσό μας προς τα έξω (χωρίς τον χρυσό δεν μπορούν να ανακεφαλαιοποιήσουν οι τράπεζες).

Και ήρθε ξαφνικά ένα πρωθυπουργός ο οποίος:
  • Παίρνει ΜΟΝΟ δημοκρατικές αποφάσεις και όλες πρέπει να ψηφιστούν με διαφάνεια είτε από τη Βουλή είτε από το λαό.
  • Παρουσιάζει όλα τα προβλήματα και τις καταστάσεις ανοικτά χωρίς ταμπέλες.
  • Λέει ξεκάθαρα τις διαθέσιμες λύσεις και προσπαθεί να έχει ενεργή σχέση με το λαό.
  • Δεν έχει καθυστερήσει μέχρι τώρα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ τις πληρωμές μισθών και συντάξεων όπου παλαιότερα συνέβαινε σχεδόν κάθε μήνα αυτό.
  • Δημιούργησε ένα πρωτοφανές νοικοκύρεμα του κράτους με συγκράτηση δαπανών ύψους 4 δις! 
  • Δεν παραδίδει τη θέση του και δεν κάνει ελιγμούς.
  • Κατηγόρησε δε την Γερμανία ότι συνεργάστηκε με ολιγαρχες για το συμφέρον Γερμανικών πολυεθνικών. "Η Γερμανία μας έχει οδηγήσει στην χρεοκοπία με τα σκάνδαλα της Siemens, του ΟΤΕ, τα υποβρύχια, της κατασκευαστικές εταιρίες, την φοροδιαφυγή τους και την μόνιμη ανοσία που είχαν για όλα τα εγκλήματα που έκαναν. Δυστυχώς αυτό δεν είναι μια απλή λίστα" (δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας). Σε ένα άλλο σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον Schultz "εμείς σκοπεύουμε να στείλουμε την Ανγκελα Μερκελ στο ποινικό δικαστήριο της Χάγης και εκεί θα αποδειχτούν όλα".Έτσι λοιπόν μετά το δημοψήφισμα 05/07/2015 όπου όλοι μας νιώσαμε σαν να "ξεβολευτίκαμε" λίγο, έγινε ένας χαμός όπου οι Έλληνες, σαν το μελίσσι που το χτυπάς, βγήκαν έξω και άρχισαν να βουίζουν τρελά ββββββζζζζζζζββββ.

Εκεί που δεν μίλαγε κανένας μας ενώ υπογράφονταν άδικοι νόμοι, τώρα ξαφνικά όλοι ξετρυπώνουμε 800 συνωμοσίες κάθε μέρα.

Μέχρι πριν δεν είχαμε πάρει χαμπάρι ότι ο Τσίπρας θα έφερνε άνω κάτω τον πλανήτη και όντως θα έπαιζε το ζουρνά και όλοι μας θα χορεύαμε.

Ποτέ κανείς άλλος πολιτικός μέσα σε 6 μήνες δεν έχει φέρει άνω κάτω όλο τον πλανήτη και να ασχολούνται όλες οι χώρες με 1η είδηση την Ελλάδα καθημερινά. Δεν νομίζω όλο αυτό να είναι στημένο, κοστίζει ρε παιδιά ;-)

Κάθε εβδομάδα αλλαγή κυβέρνησης

Από τη στιγμή του δημοψηφίσματος, οι εταίροι μαζί με το κύκλωμα τους (Σαμαροβενιζελοποτάμιδες και κανάλια) έχουν φαγωθεί να ρίξουν την πολιτική ισχύ του Τσίπρα, είτε με κατάργηση του, είτε με προσωρινή τεχνοκρατική κυβέρνηση.

Έτσι είχαμε στο Δημοψήφισμα το βομβαρδισμό από τα κανάλια και τον εκβιασμό από τις τράπεζες. Μετά τη Συμφωνία την εμφάνιση του θάντερκατς Μειμαράκη και το σενάριο εκλογών (είδε όμως προγνωστικά και μετά το απέφυγε) και τώρα είχαμε τις ωραίες πυρκαγιές.

Να το περιμένετε, κάθε εβδομάδα θα έχουμε και από κάτι. Ήμαστε σε πόλεμο!

Αλλά και οι δανειστές πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Με Τσίπρα ή ΜΗ, ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΞΑΝΑ!

Τι ισχύει με το νέο μνημόνιο συμφωνία από εδώ και εμπρός;

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν το αρμόδιο υπουργείο και οι Περιφέρειες.

...συνεχίζεται

Έχουμε μάχη αδέρφια! 
Ενωθείτε! 
Φροντίστε τον εαυτό σας τον αδερφό σας, τον γείτονα!
Ενημερωθείτε σωστά και μην αφήνετε την εργασία σας!
Θα τα καταφέρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα