Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΣΟΚ! ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΑΤΜ! ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ CAPITAL CONTROL ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!Τι είναι το Capital Control ;

  • Τα capital controls είναι η επιβολή περιοριστικών μέτρων στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες (καμία σχέση με την τραπεζική αργία που ζήσαμε).
  • Τα capital controls είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με μια από τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκείνη της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων.
  • Η απόφαση για capital controls λαμβάνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις, για λόγους που σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια ασφάλεια, ως ύστατο μέτρο θωράκισης της οικονομίας.
  • Όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο του 1993, την αρμοδιότητα για τα capital controls την έχει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί εάν δεν συναινέσει ο υπουργός Οικονομικών και δεν χορηγήσει τη σχετική έγκριση η Κομισιόν.
  • Τα capital controls επιβάλλονται μόνο όταν υπάρχει φόβος πως οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν μπροστά σε ένα μαζικό κύμα φυγής καταθέσεων (το οποίο ήδη προκλήθηκε από εμάς τους ίδιους μέσω της ταπεζικής αργίας).
  • Για να επιβληθούν τα capital controls θα πρέπει προηγουμένως η ΕΚΤ να έχει σταματήσει να στηρίζει τις τράπεζες μέσω του ELA (το οποίο ακόμη δεν έχει επίσημα σταματήσει).
πηγή: news247.gr

Τι ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα την εβδομάδα που πέρασε;

Το πενταήμερο από Δευτέρα 29/06 - 03/07 εφαρμόστηκε στις Ελληνικές τράπεζες ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο πανικού.

1. Πριν το τελεσίγραφο

«Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». 
Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ η πρόταση Τσίπρα είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους θεσμούς, με δημόσιες δηλώσεις τους, ξαφνικά απορρίπτεται και έρχεται το τελεσίγραφο του Γιούνκερ.

Μα αυτό ακριβώς έκαναν τα πολιτικά πτώματα που όλως τυχαίως έσπευσαν στις Βρυξέλες την ίδια ημέρα για να «βοηθήσουν»! 

Τορπίλισαν την συμφωνία διαβεβαιώνοντας Λαγκάρντ και Σόιμπλε ότι θα γκρεμίσουν τον Τσίπρα!

Μία μολις ημέρα μετά, το FOCUS αποκαλύπτει οτι και το κλείσιμο των τραπεζών ήταν δική τους πρόταση!

Η ομολογία στο FOCUS

διαβάστε περισσότερα: 

Εφόσον λοιπόν οι "Ευρωπαίοι" έλαβαν το δικό μας ΟΚ από τους Ναιίτες μας τότε προχώρησαν στην εντολή:
Σκοτωθείτε μόνοι σας!

2. Μετά το τελεσίγραφο

Ανακοινώνεται το γνωστό σε όλους μας Δημοψήφισμα. Αλλά την Δευτέρα 29/06 το απόγευμα η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη διατήρηση του ELA στα επίπεδα της προηγούμενης Παρασκευής.
Να το πούμε με το όνομά του: Κοινωνικοπολιτικά ανεξέλεγκτοι τεχνοκράτες που συναγελάζονται μέσα στην δίνη της ηγεμονικής διαπάλης και των κερδοσκοπικών-τοκογλυφικών συναλλαγών μεθόδευσαν να κλείσουν οι Ελληνικές τράπεζες για να επηρεάσουν τις εσωτερικές εξελίξεις και το δημοκρατικό δικαίωμα ελεύθερης πολιτικής θέσης των Ελλήνων πολιτών. 
Ωμός εκβιασμός που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα πολίτη που εμφορείται από φιλοπατρία αλλά και που πιστεύει ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σύστημα εκβιαστών που συγκροτούν ηγεμονικοί αντιπρόσωποι, τοκογλύφοι και κερδοσκόποι.

Παναγιώτη Ήφαιστου
Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών

περισσότερα:

3. Μετά τον περιορισμό των ΑΤΜ

Προκλήθηκε ο κατάλληλος πανικός και το μοναδικό βασικό επιχείρημα των Ναιιτών υπέρ του ΝΑΙ, αλλά πέρα από αυτό έγιναν και τα εξής

Έλαβαν 89 ΔΙΣ ΕLA ενώ η φυγή καταθέσεων είναι κατά την ΤτΕ ΜΟΛΙΣ 35-40 ΔΙΣ !!!

Πολιτικός του «ΝΑΙ» μετέφερε με κλειστές τράπεζες ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό!
περισσότερα: google.gr
 

4. Οι συνέπειες

Στέλνουν τον Αδ. Γεωργιάδη στον εισαγγελέα! Παραδέχθηκε πως ζήτησε από τους Γερμανούς να κλείσουν οι τράπεζες! 
 περισσότερα: google.gr
Εκκρεμεί ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με την οποία οι διοικήσεις των τραπεζών θα κληθούν σύντομα να λογοδοτήσουν που ξόδεψαν τα 89 Δις του ELA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα