Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομική κρίση. Δέκα επτά λόγοι για να μας αρέσει !

Μία χιουμοριστική προσέγγιση και εναγώνια προσπάθεια να βρούμε λόγους για να μας αρέσει η οικονομική κρίση. Λεφτά... μπορεί να μην υπάρχουν, λόγοι όμως υπάρχουν για να μας αρέσει η οικονομική κρίση, αρκεί να έχουμε αίσθηση του χιούμορ.

 1. Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά λιώνει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους. 
 2. Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μουμετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές. 
 3. Μου αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο. 
 4. Μου αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον. 
 5. Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου. 
 6. Μου αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια. 
 7. Μου αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό. 
 8. Μου αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος. 
 9. Μου αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας. 
 10. Μου αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι "Τι σου λείπει ρε μαλάκα ; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου,τι άλλο θες ;" 
 11. Μου αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ. 
 12. Μου αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια, να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από "σπάταλος" έγινα "προνοητικός" γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα. 
 13. Μου αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους. 
 14. Μου αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον. 
 15. Μου αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα. 
 16. Μου αρέσει που αν πω ότι δουλέυω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν "Ρε τον τεμπέλη".. 
 17. Μου αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα καικατοχή. Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.

5 σχόλια:

 1. Νόμιζα ότι το site είναι σοβαρό αλλά αν κρίνω από το συκγεκριμένο κείμενο άστα να πάνε ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε μου! Άλλο η σοβαρότητα και άλλο η σοβαροφάνεια. Ψάξε και θα δεις. Όλα εδώ σε αυτό το ιστολόγιο γίνονται με καλή καρδιά και για καλό. Η κρίση έχει γονατίσει τους περισσότερους από εμάς. Λίγη πλάκα πίστεψε με κάνει πολύ καλό ώστε να έχουμε όλοι Δύναμη και αγάπη μεταξύ μας. Όποιος πιστεύω ότι το παραπάνω το παίρνει στα σοβαρά ή θέλει την κρίση τότε μάλλον είναι από άλλο πλανήτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το να διακωμωδείς μια κατάσταση είναι ένας ιδιαίτερα καυστικός τρόπος σχολιασμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτόματα προσδιορίζει ένα άρθρο/site ως προς την σοβαρότητά του...Ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε κακεντρεχείς, είναι ένα αρκετά εφευρετικό άρθρο, που θέλει να προσδώσει ένα διαφορετικό τόνο, όχι τόσο μουντό στις γκρίζες ειδήσεις της κρίσης, του μνημονίου, του δντ και της επερχόμενης εξαθλίωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αστείο για να γελάνε όσοι δεν έχουν χτυπηθεί από την κρίση είναι αυτές οι βλακείες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Χρειαζόμαστε Δύναμη για να περάσουμε την εξαθλίωση. Η οποία ξεκινάει από το μυαλό πρώτα. Υπάρχουν αρκετοί περισσότεροι λαοί πιο εξαθλιωμένοι από εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα