Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

20ος ΑΙΩΝ


Σφετεριστές του πνεύματος δεν είναι μόνο αυτοί που εμφανίζονται να 'χουν πετύχει τις επιστημονικές ανακαλύψεις. Αυτοί είναι οι «γλάστρες» και τα πιόνια. Οι πραγματικοί σφετεριστές είναι αυτοί που έχουν τα αρχαία χειρόγραφα και πλέον στην εποχή μας τα οργανώνουν σε κρυφές βιβλιοθήκες, σαν αυτές που υπάρχουν στο Βατικανό, στο Τελ Αβίβ και τη Νεβάδα.

Την περιεχόμενη γνώση ή προσπαθούν να την αποκρυπτογραφήσουν ή την πωλούν ή, όταν θέλουν να προωθήσουν τις επιστήμες σε κάποιο τομέα, τη «δανείζουν» σε κάποιον δικό τους για να την παρουσιάσει για δική του και να έχουμε με τον τρόπο αυτό ακόμη έναν «τζάμπα μάγκα».


...άρχισαν να μιλούν για την κβαντική θεωρία, τη θεωρία της σχετικότητας, την κβαντομηχανική, την πυρηνική φυσική και την αρχή της απροσδιοριστίας...

Έτσι στις αρχές του 20ου αιώνα, ξαφνικά και μέσα από το τίποτε, δεκάδες φυσικοί και μαθηματικοί ξεπετάχτηκαν κι ενώ ως τότε ο κόσμος ήταν στραβός και μόλις έβγαινε απ' τον μεσαίωνα των ατμομηχανών και τις εκβιομηχάνισης, άρχισαν να μιλούν για την κβαντική θεωρία, τη θεωρία της σχετικότητας, την κβαντομηχανική, την πυρηνική φυσική και την αρχή της απροσδιοριστίας, λες και 1.900 χρόνια μετά το Άγιο Πνεύμα ξανάρθε και με μια νέα επιφοίτηση νέοι εκπληκτικοί επιστήμονες ανεδείχθησαν ξαφνικά, εκ του μηδενός.Ο Ντιράκ, ο Φέρμι, Ο Λάνγκεβιν, ο Χάιζενμπεργκ, ο Μπορν, ο Μπορ, ο Μινκόφσκι, ο Πάουλι και βεβαίως ο μοναδικός (the one and only) Αϊνστάιν, το όνομα του οποίου στην εποχή μας - την εποχή που βασιλεύουν τα λαμόγια - συνδέθηκε με την απόλυτη ευφυΐα και εξυπνάδα.

Όλοι αυτοί οι «μεγάλοι» επιστήμονες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΑΛΑΝ

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση όλων ο «πολύς Αϊνστάιν», που παρακαλούσε σ' επιστολές του τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή να του εξηγήσει τη θεωρία τη σχετικότητας για την πει και στους άλλους, ώστε να μην γίνει ρεζίλι. Οι «νταβατζήδες της γνώσης» όμως φρόντισαν ώστε κανείς να μη γνωρίζει τον Έλληνα Καραθεοδωρή, πλην ελαχίστων στην Ελλάδα, αλλά να έχουμε το 2005 σαν έτος Αϊνστάιν. Φτου μας!

Αυτή είναι η κατάντια μας, αυτή είναι η ξεφτίλα και η υποκρισία του σήμερα. Ειλικρινά απορώ πώς αυτός ο τόπος, ο ανέκαθεν και προαιωνίως ευλογημένος, υπάρχει ακόμη κι αναρωτιέμαι γιατί δε σηκώνεται ο Λεωνίδας και ο Κολοκοτρώνης απ' τον τάφο τους να μας αρχίσουν στις σφαλιάρες. Η ανεκτικότητα ημών, που υποτίθεται νοιαζόμαστε, και η υπέρμετρη ενδοτικότητα σε οτιδήποτε μη ελληνικό των λεγόμενων κουλτουριαραίων εμποδίζει αυτόν τον λαό να είναι ο διαρκής κυρίαρχος του «παιχνιδιού» πάνω στον πλανήτη.

...Δε θανάτωσαν το Σωκράτη; Δεν εξόρισαν τον Αριστοτέλη; Δε θανάτωσαν τον Ηγήμονα; Δε δολοφόνησαν το Θουκυδίδη;...

Μη νομίζετε ότι οι «δημοκράτες» Αθηναίοι ήταν καλύτεροι. Αυτοί δεν προσπαθούσαν να πείσουν το Θεμιστοκλή να παραδοθούν στους Πέρσες πριν το θρίαμβο στη Σαλαμίνα; Αυτοί δεν εξόρισαν το Δίονα; Δε θανάτωσαν τον Κριτία; Δεν εξόρισαν το Δημοκίδη; Δε θανάτωσαν το Φρύνιχο; Δε φυλάκισαν μέχρι θανάτου το Μιλτιάδη; Δεν εξόρισαν το Θεμιστοκλή; Δε θανάτωσαν το Σωκράτη; Δεν εξόρισαν τον Αριστοτέλη; Δε θανάτωσαν τον Ηγήμονα; Δε δολοφόνησαν το Θουκυδίδη;

Ζήτω οι κουλτουριαραίοι όλων των εποχών! Αυτοί δε φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη; Αυτοί δεν αποτελούν τον ανθό των δημοκρατικών δυνάμεων ακόμη και σήμερα;

Ε, ρε Ελλάδα, που έλεγε κι ο Αγησίλαος, σκέψου τι θα 'κάνες, αν όλοι οι Έλληνες ήταν φιλέλληνες.

Μια χούφτα στις Θερμοπύλες, μια χούφτα στον Ινδό, μια χούφτα στο Μανιάκι, μια χούφτα χρειάζεται και σήμερα.Θα το δείτε,

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ


πηγή: "ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΓΑΝ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ" Δ.Δ.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ www.liako.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα