Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Νοστράδαμος

(ΜΙΣΕΛ ΝΤΕ ΝΟΣΤΡΑΝΤΑΜ)

Εδώ μιλάμε για χοντρή απάτη. Στην εποχή μας θα τα 'χε πιάσει και πολύ χοντρά, αν έπαιζε το ρόλο του αστρολόγου με "κληρονομικό χάρισμα" ή το ρόλο της καφετζούς (αλήθεια γιατί έχουμε μόνο καφετζούδες, ενώ με τον όρο καφετζής εννοούμε τον κυλικειάρχη;).

Ο Νοστράδαμος ήταν Εβραίος και γεννήθηκε το 1503, στις 14 Δεκεμβρίου και πέθανε το 1566, την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο απάτης, που καταδεικνύει όμως περίτρανα ότι "οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πιστέψουν σε οποιαδήποτε βλακεία, εκτός από την αλήθεια του Θεού".

Ο Νοστράδαμος προφήτευσε με ακρίβεια 100%, γεγονότα, αφού συνέβησαν και μετά. Εκατομμύρια χριστιανών σε όλον το κόσμο "πιστεύουν" στις δήθεν προφητείες του Νοστράδαμου, ενώ ο Χριστιανισμός, αυτονόητα λέει ότι μόνο σε χριστιανό θα έδινε ο Θεός το χάρισμα της προφητείας και όχι σε Εβραίο, που μάλιστα δεν ήταν καν Ιουδαίος στο θρήσκευμα, αλλά σατανιστής ή στην καλύτερη περίπτωση άθεος.

Ο Νοστράδαμος, που γνώριζε τα Ελληνικά και τα Λατινικά, πήρε την γραμμένη στα Ελληνικά Αποκάλυψη, πήρε και τα κείμενα των Σιβυλλών από τα αρχαιοελληνικά μαντεία  και "προφήτευσε" πράγματα, που ήδη είχαν γίνει ή που ήταν γραμμένα στα κείμενα που αναφέραμε παραπάνω.

Όσον αφορά τα κείμενα των Σιβυλλών (που απ' ότι απεδείχθη είχαν πολλές απ' αυτές το προφητικό χάρισμα, παρά το ότι ο Χριστός δεν είχε έρθει στον κόσμο) ο Νοστράδαμος τα οικειοποιήθηκε και όπως αποδεικνύεται στο έργο του Άγγελου Σακέτου "Λάλον ύδωρ" (Εκδόσεις Λιακόπουλος) έγινε ακόμη ένας "τζάμπα μάγκας", δημιουργώντας γύρω από το άτομο του ένα πέπλο μυστηρίου, ενώ τα πράγματα ήταν πολύ απλά, αφού επρόκειτο για ακόμα ένα λαμόγιο, σφετεριστή της αρχαίας ελληνικής γνώσης.


"ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΓΑΝ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ" Δ.Δ.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ www.liako.gr

1 σχόλιο:

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα