Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Ελλάδα και Έλληνες - ποιοι είμαστε;

ΔΕΣΟΞΥΡΙΒΟΖΟ - ΝΟΥΚΛΕΪΚΟ ΟΞΥ

Σύμφωνα με τον πλάτωνα, όταν ο Σόλων επισκέφτηκε  το ιερό της Ίσιδος, ο Αιγύπτιος αρχιερέας του είπε: "Η θεά (Αθηνά) λοιπόν τότε, αφού διακόσμησε πρώτα εσάς με όλον αυτόν τον πολιτισμό και την οργάνωση, εγκαταστάθηκε διαλέγοντας τον τόπο που γεννηθήκατε (ΕΛ-ΛΑΣ = Γη των Ελ) και διαβλέποντας ότι το καλό κλίμα των εποχών θα παρήγαγε ανθρώπους πολύ συνετούς. Και επειδή ήταν και φιλοπόλεμη και φιλόσοφη η θεά διάλεξε τον τόπο, που έμελλε να βγάλει ανθρώπους όμοιους μ΄αυτήν και αυτόν τον τόπο κατοίκησε πρώτα. Ζείτε, λοιπόν, έχοντας τέτοιους νόμους και διοικούμενοι ακόμα καλύτερα και ξεπερνώντας όλους τους ανθρώπους στην αρετή (πας μη Έλλην βάρβαρος), σαν γέννημα θρέμμα των θεών που είστε ".Ο Πλάτωνας, ξέρετε, δεν ήταν και βέβαια και σήμερα δεν είναι ένας ακόμη συγγραφέας του σωρού. Κάθε του λέξη πρέπει με το σταγονόμετρο να τη λογαριάσουμε και τα στοιχεία που δίνει με μέτρο και ανάλογο σεβασμό και δέος να τα ζυγίσουμε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν και αναρωτηθείτε και 'σεις. Γιατί ν' ακούσω τους κουλτουριαραίους, που διαβάζουν και αποδέχονται τους σύγχρονος "σοφούς" της υποκουλτούρας και να μη δεχθώ αυτά, που λέει ο Πλάτων; Θα συγκρίνω για παράδειγμα τον ζηλόφθονο μισέλληνα εσωτεριστή Νίτσε με τον Πλάτωνα;

Ας αφουγκραστούμε, αλλά και ας αναλύσουμε αυτά που λέει ο Πλάτων.

Η άποψη μου ότι η ΕΛΛΑΣ δε σημαίνει Γη Φωτός, αλλά Γη των ΕΛ, υποστηρίζεται από τα γραπτά του Πλάτωνα, ο οποίος δέχεται τη ρήση του Αιγύπτιου ιερέα και την επιβεβαιώνει, για το ότι οι Ολύμπιοι θεοί, οι επονομαζόμενοι ΕΛ, είχαν την έδρα τους στην Ελλάδα. Πλην τούτου, μας λέει ο Πλάτων ότι οι Έλληνες είναι απόγονοι των ΕΛ. Ο Έλ-λην είναι αυτός που ζει με το σκεπτικό και με την νοοτροπία των ΕΛ, ο απόγονος τους, το βλάστημα της ένωσης τους με τους ανθρώπους. Αν αυτό πραγματικά ισχύει, αν δηλαδή οι Ολύμπιοι ΕΛ πράγματι υπήρξαν και αν πράγματι εμείς οι Έλληνες είμαστε από αρχαιοτάτων χρόνων (και εδώ μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν το Χριστό), οι απόγονοι της ένωσης τους με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ελληνικής χερσονήσου, τότε μιλάμε για μια φυλή, το DNA της οποίας την έκανε εκ των πραγμάτων να κάνει θαυμαστά έργα και να δημιουργήσει ένα πολιτισμό στα χνάρια αυτού των ΕΛ.

Ο πολιτισμός αυτός ήταν ο πολιτισμός του πνεύματος, της εναρμόνισης με τη φύση, του φιλότιμου και της φιλοξενίας, της υγιεινής και της καθαριότητος, του κάλλους, της απέριττης λιτότητας και  του μέτρου, που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό το μοίρασμα και τη διδασκαλία κάθε γνώσης, που θα έκανε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη και πιο ευτυχισμένη.

Ακόμη δηλαδή και αν δεχθούμε ότι οι Έλληνες σαν απόγονοι των ΕΛ υπερείχαν "εκ κατασκευής" από τους γύρω βαρβάρους, δεν θα μιλούσαμε για ρατσισμό και για υποτίμηση των άλλων, αφού ο ελληνικός πολιτισμός ουδέποτε έκρυψε τη γνώση από οποιονδήποτε, αντίθετα την μοιράστηκε απλόχερα. Αυτόν τον πολιτισμό της συμπόνιας και του φιλότιμου μοιράσματος, σήμερα πολεμούν με νέους οπαδούς οι πανάρχαιοι εχθροί του. Οι θιασώτες του σκότους, οι μισάνθρωποι, εκείνοι που θέλουν τους λαούς χωρίς άποψη, παραζαλισμένα και πειθήνια όργανα των Κρόνιων επιδιώξεων τους.πηγή: "ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΩΓΑΝ ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ" Δ.Δ.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ www.liako.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα