Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Ελλάς 2010

Καλή σας μέρα φίλοι μου,

Η εποχή του Κριού πέρασε. Ήταν μέχρι το έτος 0, τα γνωστά χρόνια της Αρχαίας Ελλάδας. Λαμπρές εποχές, δημιουργία, ανάπτυξη, πολιτισμός, φως και ζωή.Μετά ακολούθησε η εποχή του Ιχθύς όπου για τα επόμενα 2000 χρόνια ο κόσμος γνώρισε τον μεσαίωνα. Λένε πως ο Θεός έριξε έναν υπνάκο και ξέχασε για λίγο τον κόσμο (μάλλον το ανάποδο συνέβη...).


Μετά λένε, ακολουθεί η εποχή του Υδροχόου. Δεν λένε και ψέματα. Από το 1970 ως σήμερα, η ανθρωπότητα έχει κάνει τόσο μεγάλα βήματα εκσυγχρονισμού, όσο και από την παλαιολιθική εποχή ως σήμερα. Έτσι τουλάχιστον μας έμαθαν στο μάθημα της ιστορίας.

Αν το πάρουμε αλλιώς, όντως έχουμε μπει στην εποχή του Υδροχόου. Προσέξτε καθημερινά από τη στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια μας το πρωί, ως το βράδυ που θα ξαπλώσουμε, πόσα μηνύματα θα έχει δεχτεί ο νους μας.

Ειδήσεις (κυρίως φρικτές), διαφημίσεις, ξανά ειδήσεις (κυρίως φρικτές) και διαφημίσεις, μανιο καταθλιπτικά τραγούδια στο ραδιόφωνο, εμπορικά σήματα παντού, και μηνύματα τα οποία είναι πάρα πολύ σοβαρά για την υγεία, αλλά ας μην τα αναφέρουμε τώρα όλα.

Να μην πούμε για παράδειγμα ότι όλα τα μέσα επικοινωνίας μας επιβάλουν το ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι αδύναμες, βάζοντας την λέξη αδύνατες, με καμένα μαλλιά βάζοντας την λέξη βαμμένα μαλλιά και να είναι πρόστυχες βάζοντας την λέξη όμορφες. Έτσι παρατηρούμε γυναίκες κάθε ηλικίας με ξανθό καμένο μαλλί, να είναι αδύναμες και με τάσεις ανορεξίας, παρουσιάζοντας τα μπούτια τους (γιατί από στήθος δεν έχει μείνει τίποτα) έτσι ώστε να προσεγγίσουν το καλούπι της νέας γυναίκας.

Τα ίδια ισχύουν και για τους άντρες αλλά σε πολύ χειρότερη και όχι τόσο εμφανή μορφή. Για παράδειγμα, οι άντρες μόλις πάνε 17 χρονών κάνουν ότι μπορούν για να αποκτήσουν δίκυκλο, σκοτώνονται ή παραλύουν στα ατυχήματα της ασφάλτου και αρκετοί μπλέκουν με μαλακά (θα έλεγα τώρα τίποτα) ναρκωτικά. Αποτέλεσμα; Να έχουμε το μικρότερο ποσοστό νέων αντρών στην Ευρώπη, και το μεγαλύτερο σε ανάπηρους.

***

Και δεν έφταναν όλα αυτά, ερχόμαστε στο 2010 μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έχουμε οικονομικό πόλεμο.

Εντάξει οι περισσότεροι δεν το έχουμε πάρει καν είδηση αλλά δεν πειράζει. Σε αυτό εδώ το ιστολόγιο ήμαστε αισιόδοξοι.

Τι μπορεί να σταματήσει αυτόν τον οικονομικό πόλεμο; Μόνο ένα πράγμα. Η κατάληψη των δικαστηρίων και των υπουργείων ώστε να παγώσουν όλες αυτές οι αποφάσεις οι οποίες μία μία μας βάζουν στο πεδίο της οικονομικής παγκόσμιας κρίσης.

Έλληνες πάρτε το χαμπάρι. Σταματήστε να τσακώνεστε. Σταματήστε να διαδηλώνετε. Δεν μας ακούει κανένας, μόνο ατυχήματα γίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα