Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Παρουσίαση: stardogs.gr

Μόνο το άτομο που δεν κάνει τίποτα, είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Μερικοί άνθρωποι γεννήθηκαν με τη δύναμη να αντιμετωπίζουν κάθε δυσκολία. Αλλά οι περισσότεροι από μας νοιώθουμε ανασφαλείς, αβοήθητοι και απαισιόδοξοι. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από ότι νομίζουμε, αλλά αν ποτέ δεν προσπαθήσουμε στα σοβαρά, ποτέ δεν θα το μάθουμε.


Η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Κάθε μικρή επιτυχία μας δυναμώνει την αυτοπεποίθηση. Όσο πιο πολλά κάνουμε και όσο πιο πολλά εμπόδια ξεπερνάμε, τόσο περισσότερο πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Όταν είμαστε αντιμέτωποι με το άγνωστο, είναι υπέροχο το να γνωρίζουμε ότι ό,τι και να συμβεί, εμείς θα τα καταφέρουμε και θα βρούμε τη σωστή λύση.

Καθημερινά στην επαγγελματική μου ενασχόληση με την εκπαίδευση σκύλων, συναντώ ανθρώπους απρόθυμους να δουλέψουν με τα σκυλιά τους ή στην πρώτη δυσκολία τα βάζουν με τον ευατό τους ή /και με το σκυλί.. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η εκπαίδευση είναι κάτι πολύπλοκο και ότι αυτοί δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Σίγουρα ένας βαθμός δυσκολίας υπάρχει.

Αλλά αν κάποιος θελήσει να μάθει, ακολουθήσει τις οδηγίες του εκπαιδευτή και δουλέψει συγκεντρωμένα και σε βάθος χρόνου μπορεί να πετύχει πολλά. Η εκπαίδευση σκύλων είναι απλή , αρκεί κάποιος να γνωρίζει τα βασικά και να προσπαθήσει σοβαρά και με υπομονή να βρεί τις καλύτερες λύσεις. Σιγά σιγά χτίζουμε αυτοπεποίθηση και σωστή επικοινωνία με το σκυλί μας και η συμβίωση γίνεται όμορφη, ανεπανάληπτη και ευχάριστη και για τους δυο (άνθρωπο και σκυλί).

StarDogs Positive Training
Γιάννης Αραχωβίτης

Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
Μέλος του APDT & full member of PDTE
Τηλ. 210- 60 29 053 & 6945 95 45 64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ποια είναι η γνώμη σας;

Σχετικά άρθρα